PANVAL 492

Karakteristike:

Materijal: Stakloplastika
Trimaransko korito
Duplo samoprazneće dno s zračnim komorama
Ukupna duljina: 496 cm
Širina dna: 115 cm
Ukupna širina: 160 cm
Težina: 150 kg
Visina stranice: 55 cm
Preporučena snaga motora: od 10 do 25 ks
Postignuta brzina: 10ks = 28km/h, 15ks = 39km/h, 25ks = 50km/h. Nizvodno s dvije osobe u čamcu (mjereno GPS-om)


Cijena: 17.140 kn (15.800 kn za gotovinu)


Panval 492 je riječno plovilo modernog dizajna namjenjeno za športsko pecanje te za rekreacijsku vožnju i uživanja na rijekama i jezerima.

Dugogodišnjim skupljanjem znanja i obiteljskom proizvodnjom drvenih dunavskih čamaca razvijen je koncept proizvodnje ovog odličnog proizvoda.

Dimenzije Panvala (dužina, širina, visina) omogućavaju ovom riječnom čamcu zavidnu brzinu i sa malim snagama vanbrodskih motora, a trimarasko korito omogućava mu gotovo glisersku stabilnost pri naglom skretanju. Posebno prilagođeno duplo dno ovog plovila daje sigurnost prilikom vožnje. Kad je čamac na vezu tada je dovoljno iz dna izvaditi sigurnosni čep i u slučaju kiše voda će sama odlaziti izvan plovila. Veliki volumen prednje i zadnje komore omogućit će skladištenje svih stvari koje vam trebaju na vodi (štapovi, akumulator, mamci, hrana i sl) , komore su povezane sa cijevi koja se ne vidi pa zbog balansa, po potrebi, možete držati rezervoar u prednjoj komori. Zbog toga Panvalu nisu nužne cerade i ostale prekrivke koje bi ga štitile od kiše i neželjenih pogleda.